Vynuogės – tai vaisinės uogos, kurios auga kekėmis ant sumedėjusių, daugiamečių krūmų, vadinamų vynmedžiais. Šios uogos gali būti žalios, mėlynos...
Kategorija -Maistas
Citrinos buvo pradėtos naudoti sveikatinimuisi XVIII a. tarp jūrininkų ir tyrinėtojų, kurie ilgą laiko tarpą turėdavo praleist laivuose be šviežių vaisių ir...
Ghi, yra lydyto sviesto tipas, kuris Indijos virtuvėje ir Ajurvedos medicinoje naudojamas jau tūkstančius metų. Lydytas svietas ir Ghi iš esmės yra tas pats...
Papaja, tai medžio vadinamo papajiniu melionmedžiu vaisius, kuris auga tropinėse šalyse, tačiau kilęs jis iš Pietų ir Centrinės Amerikos. Šis vaisius pasižymi...
Avižos dažniausiai valgomos kaip avižinė košė, naudojamos kepiniams, pavyzdžiui avižiniams sausainiams arba naudojamos pusryčių dribsniams gaminti. Avižos...
Druska, tai cheminis junginys (NaCl) – natrio chloridas. Tokį junginį sudaro 40% natrio ir 60% chlorido. Senovėje druska buvo naudojama kaip valiuta, nuo...
Grybai – mūsų miškų gėrybės, nusėjančios stalus rudenį kartu su kitomis rudeninėmis gėrybėmis. Pasaulyje yra žinoma 140 tūkstančių rūšių grybų. Tai ne...
Braškės – vasaros uogos, kurių nestinga Lietuvoje. Jos pasižymi ryškia raudona spalva, o pačios uogos yra pakankamai didelės ir sultingos. Jų ryški...
Turbūt, daugelis esate girdėję apie brokolių naudą sveikatai. Brokolių poveikis sveikatai yra labai platus, jie ne tik turi daug svarbių maistinių medžiagų...
Migdolai, tai migdolo riešutai, augantys ant migdolo medžio, kuris dažniausiai auginamas Viduržemio jūros regione, JAV, Australijoje ir Kinijoje, tačiau...