Druska, tai cheminis junginys (NaCl) – natrio chloridas. Tokį junginį sudaro 40% natrio ir 60% chlorido. Senovėje druska buvo naudojama kaip valiuta, nuo...
Kategorija -Maistas
Grybai – mūsų miškų gėrybės, nusėjančios stalus rudenį kartu su kitomis rudeninėmis gėrybėmis. Pasaulyje yra žinoma 140 tūkstančių rūšių grybų. Tai ne...
Braškės – vasaros uogos, kurių nestinga Lietuvoje. Jos pasižymi ryškia raudona spalva, o pačios uogos yra pakankamai didelės ir sultingos. Jų ryški...
Turbūt, daugelis esate girdėję apie brokolių naudą sveikatai. Brokolių poveikis sveikatai yra labai platus, jie ne tik turi daug svarbių maistinių medžiagų...
Migdolai, tai migdolo riešutai, augantys ant migdolo medžio, kuris dažniausiai auginamas Viduržemio jūros regione, JAV, Australijoje ir Kinijoje, tačiau...
Saldžiosios bulvės, dar kitaip vadinamos batatais, nors iš tiesų tai visiškai nesusiję augalai. Batatas, tai išskirtinai Afrikoje augantis augalas, kuris...
Topinambas (Helianthus tuberosus), rečiau vadinamas bulvine saulėgrąža, yra kilęs iš Šiaurės Amerikos rytų. Topinambas pasižymi kaip sveika ir naudinga...
Kas yra nakvišų aliejus? Nakvišų aliejus spaudžiamas iš nakvišos augalo (Oenothera biennis) sėklų. Tai laukinė gėlė, kuri auga vidurio rytų Šiaurės Amerikoje...
Saldymedis tai vaistinis augalas, kurio naudingiausia dalis yra jo šaknis. Būtent saldymedžio šaknis jau tūkstančius metų naudojama tradicinėje Kinų ir...
Šalavijas kilęs iš Viduržemio jūros regiono, priklauso Lamiaceae (mėtų) šeimai, kartu su tokiais augalais kaip raudonėlis, levandos, čiobrelis, bazilikas ir...