Kmynų sėklos nėra naujiena – tai ir Ajurvedos medicinoje seniai naudojamas vaistas, ir kiekvienoje virtuvėje gerai pažįstamas prieskonis. Uoslę ir skonio...
Žyma -virškinimas
Kas yra probiotikai (gerosios bakterijos)? Gerosios bakterijos arba probiotikai – tai gyvos bakterijos ir mielės, būtinos gerai sveikatai, stipriai...
Kalbant apie sveikiausius maisto produktus, dažniausiai minimi yra vaisiai ir daržovės, o vaistažolės dažnai pamirštamos. Tačiau vaistažolės taip pat gali būti...
Grikiai, tai tokio pat pavadinimo augalo sėklos, kurios primena grūdus ir dažniausiai yra naudojami kaip ir kiti grūdai. Grikių pasėliai, kaip manoma, prieš...
Ananasas – vienas iš labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje ir yra populiarus tose klimato zonose, kur įprastai jis neauga. Ananasas kilęs iš Paragvajaus...
Bulvė, tai krakmolinga šakninė daržovė kilusi iš centrinio Amerikos regiono. Bulvės Europą pasiekė XVIa. antroje pusėje. Tai ketvirtas maisto produktas...
Morką – šakninė daržovė, plačiai naudojama visame pasaulyje. Dažniausiai oranžinės spalvos, dėl jose sukaupto gausaus kiekio beta karotino (vitamino A)...
Maistinės skaidulos – tai augalinės kilmės medžiagos, kurių funkcija mūsų organizme gana paprasta – padėti virškinimo sistemai. Skaidulos padeda...
Obuolys tai vienas populiariausių vaisių, augančių mūsų klimato zonoje. Obuolių galima gauti ištisus metus, kadangi jie išsilaiko per žiemą. Tai turbūt ne tik...
Česnakas yra vienas iš vertingiausių ir universaliausių maisto produktų pasaulyje. Žinomas kaip vienas iš seniausių vaistinių augalų, česnakas plačiai...