sveika.lt
Sveikata

Termometras – neatsiejamas pirkinys jūsų namų vaistinėlei

Temperatūrą matuojantis termometras, be jokios abejonės, turėtų atrasti vietą kiekvienų namų vaistinėlėje. O jeigu iki šiol temperatūrą matuojate su gyvenimo mačiusiu gyvsidabrio termometru, pats laikas atsinaujinti, kadangi šiuolaikiški ir modernūs termometrai ne tik matuoja temperatūrą greičiau, bet ir yra tinkami objektų paviršių bei vandens temperatūrai matuoti.

Šiuolaikiniai termometrai savo savybėmis bei tikslumu jau seniai lenkia senuosius gyvsidabrio termometrus. Modernaus termometro kaina, atsižvelgiant į jo funkcijas, ilgaamžiškumą ir saugumą, yra puikiai atitinkanti kokybę bei lūkesčius. Šiuolaikinius termometrus naudoja ne tik naujiems technologiniams sprendimams pirmenybę teikiantys asmenys, bet ir yra labai pamėgusios šeimos, auginančius mažus vaikus. Šiems sergant, tampa itin patogu nepažadinus mažylio pamatuoti jo temperatūrą ir sekti savijautą.  O taip pat tokie termometrai puikiai tinka matuoti skysčių temperatūrą, kai ruošiatės maudynėms ar gaminate maistą.

Modernių termometrų rūšys

Modernūs termometrai iš Biomed.lt veikia bekontakčiu būdu ir temperatūrą geba pamatuoti vos per 1-5 sekundes. Tuo tarpu gyvsidabrio termometrą pažastyje reikia laikyti 10-15 minučių. Bekontakčio termometro kaina yra šiek tiek didesnė, lyginant su gyvsidabrio, tačiau apsauginiai dėklai suteikia užtikrintumo, kad net ir netyčia ant žemės nukritęs termometras išliks saugus ir efektyvus naudoti.

Dažniausiai rinkoje aptinkami 3 rūšių termometrai:

  1. Bekontakčiai
  2. Infraraudonųjų spindulių
  3. Skaitmeniniai

Šie termometrai pamatuoja temperatūrą skirtingu greičiu, tačiau nei vienas jų neviršija 60 sekundžių laiko.

Patarimai matuojant temperatūrą

  • Prieš matuojant temperatūrą nedėvėkite galvos apdangalų, atkreipkite dėmesį, ar, pavyzdžiui, kaktos zona nėra suprakaitavusi.
  • Nematuokite temperatūros prie šilumos šaltinių.
  • Temperatūrą matuokite uždaroje patalpoje, kurioje nėra vėjuota.
  • Nematuokite kūdikio temperatūros jį maitinant.
  • Saulė, šaltis gali iškraipyti termometro rodmenis. Prieš matuojant temperatūrą, prietaisas, objektai ir žmonės 20-30 minučių turi būti toje pačioje patalpoje.

KMI skaičiuotuvas