Mikrobangų krosnelės yra populiari greito maisto ruošimo priemonė. Šildydami ar kitaip ruošdami maistą mikrobangų krosnelėje, mes laimime daug laiko, bet kokia visa to kaina? Tyrimai parodė, kad pavyzdžiui apdorojant brokolius mikrobangų krosnelėje, jie praranda apie 98 procentus savo naudingųjų medžiagų, tarp kurių ir prieš vėžį kovojančios medžiagos.Taigi, jeigu dažnai ruošdami maistą naudojate mikrobangų krosnelę, rizikuojate negauti pakankamo kiekio vitaminų ir kitų maistinių medžiagų.
Kodėl tai atsitinka? Augalinės kilmės maisto produktuose molekulės yra labai trapios ir lengvai pažeidžiamos, jas lengvai sunaikina didesnė šiluma ar karštis, todėl žaliuose augalinės kilmės maisto produktuose yra daug daugiau maistinių medžiagų nei termiškai apdorotuose produktuose. Karotinoidų, antioksidantų ir kitų naudingų medžiagų molekulės yra labai lengvai sunaikinamos mikrobangų energijos.
Mikrobangų krosnelė yra bene pats blogiausias būdas maistui ruošti. Mikrobangos sužadina vandens molekules, jos sugeria mikrobangas, ima spurdėti, judėti, įkaista ir ima kaitinti viską aplink save, todėl karštis formuojamas iš vidaus į išorę, o ne iš išorės į vidų, kaip vyksta šildant maistą kitais būdais. Dėl didelio karščio (maistas, kuris pavyzdžiui orkaitėje keptų 20 min., mikrobangų krosnelėje iškepa per 3-4 min.), maisto ląstelės viena po kitos suyra taip sunaikindamos vitaminus ir kitas svarbias maistines medžiagas. Žmogus negaudamas svarbiausių mikroelementų iš maisto ima silpti ir jo organizme pradeda formuotis įvairios ligos. Maistas, paruoštas mikrobangų krosnelėje, yra ne tik negyvas, bet ir molekuliškai sunaikintas, telieka tik tuščios kalorijos, ląsteliena ir mineralai, sunaikinami beveik visi vitaminai ir svarbios maistinės medžiagos. Be to tokiame maiste gali atsirasti nuodingų ir kancerogeninių medžiagų.
Pašildžius maistą mikrobangų krosnelėje, jis atrodo taip pat, bet ląsteliniu lygiu jis yra nusiaubtas kaip po branduolinio karo. Jeigu galėtumėte pamatyti tokį maistą su galingu mikroskopu, jūs turbūt daugiau niekada jo nevalgytumėte.
Jeigu norite būti sveiki, tai įsitikinkite, kad didelę jūsų mitybos dalį sudaro termiškai neapdoroti augalai. Nieko blogo yra valgyti virtas, pakeptas ar ant grotelių keptas daržoves, tačiau tokiu atveju turite stebėti, kad maistas neapdegtų. Apdegusi maisto dalis yra nuodinga ir turi vėžio vystymąsi skatinančių medžiagų, o tai ypač padidina riziką susirgti storosios žarnos vėžiu.
Dauguma vis dar nežino šio žalingo mikrobangų krosnelių poveikio. Prisiminkite, jog žmonės, kurie didelę maisto dalį ruošia mikrobangų krosnelėje, neišvengiamai turės lėtinių susirgimų ateityje, tokių kaip vėžys, diabetas, kaulų ligos, smegenų funkcijų sutrikimai, širdies ir daugelį kitų ligų.
Atlikti tyrimai parodė, jog žmonių, valgančių mikrobangų krosnelėje ruoštą maistą, kraujyje sumažėjo hemoglobino, padidėjo cholesterolio ir leukocitų kiekis kraujyje, kas rodo nuodingų svetimkūnių atsiradimą organizme. Taip pat susilpnėjo imuninė sistema.
Komentuoti