Vis dažniau kalbama apie pusryčių naudą žmogaus sveikatai, savijautai ir nuotaikai, tačiau toli gražu ne bet kokie pusryčiai garantuoja gerą savijautą...
Kategorija -Maistas
Kava šiandien – daugiau nei tik žvalumo suteikiantis gėrimas. Dėmesys vis dažniau krypsta ne tik į gėrimo intensyvumą ar kofeino kiekį jame, bet ir į jo...
Kreipti dėmesį į tai, ką valgome, yra būtina kiekvienam žmogui. Sekdami savo mitybą, galime būti tikri, jog vartojame reikiamą kiekį atitinkamų maisto...
Žiedinis kopūstas – sveikosios bastutinių šeimos augalų atstovas, kuriai priklauso ir kopūstai, brokoliai, lapiniai kopūstai, Briuselio kopūstai. Šios daržovės...
Kmynų sėklos nėra naujiena – tai ir Ajurvedos medicinoje seniai naudojamas vaistas, ir kiekvienoje virtuvėje gerai pažįstamas prieskonis. Uoslę ir skonio...
Petražolė yra turbūt dažniausias maisto dekoro elementas, nes ryškiai žali petražolių lapeliai kiekvienam patiekalui suteikia gaivesnę išvaizdą. Vis tik ši...
Bazilikas – išskirtinio kvapo augalas, užsitarnavęs karališką vardą dėl skoninių ir gydomųjų savybių (iš graikų k. „basileus“ – karališkas). Gardus baziliko...
Kas yra fermentuotas maistas? Fermentuotas maistas – tai probiotikais (gerosiomis bakterijomis) praturtintas maistas, kuriame laktofermentacijos proceso...
Bolivinė balanda, kitaip dar vadinama kynva yra grūdinės kilmės augalas. Inkų imperijos laikais, bolivinė balanda buvo itin svarbus augalas, vadinamas „grūdų...
Chia sėklos (dar vadinamos ispaniniu šalaviju) – vienas iš itin greitai populiarėjančių visame pasaulyje super produktų. Tikima, kad chia sėklos padeda...