Raudonėlio ir raudonėlio aliejaus nauda sveikatai

Raudonėlis ir raudonėlio aliejaus nauda sveikatai

Raudonėlis – tai prieskoninis ir vaistinis augalas, žmonių naudojamas jau tūkstančius metų. Šis augalas priklauso mėtų šeimai. O jo pavadinimas kilęs iš graikų kalbos, reiškia kalnus ir džiaugsmą. Raudonėlis paprastai užauga iki 50 cm aukščio ir užaugina 2-3 cm ilgio raudonus lapus.  Būtent lapai yra dažniausiai naudojami dėl teigiamų raudonėlio savybių. Tiesa, naudojant raudonėlį kaip […]

Rozmarinas nauda sveikatai, grožiui, panaudojimo būdai ir skanio rozmarinų arbatos receptas

Rozmarinas: nauda sveikatai, grožiui, panaudojimo būdai ir skanios rozmarinų arbatos receptas

Rozmarinas – tai viduržemio regione paplitęs prieskoninis vaistinis augalas. Mokslinis rozmarino pavadinimas – Rosmarinus officinalis. Rozmarinas tradiciškai buvo naudojamas virškinimo trakto nusiskundimams lengvinti, kovai už uždegimais, bakterijomis organizme bei nuotaikai gerinti. Rozmarino nauda sveikatai Antioksidacinė rozmarino vertė (ORAC) – 3300. Tokią pat antioksidacinę galią turi super produktams priskiriamos Goji uogos. Cheminė medžiaga, labiausiai atsakinga už […]

ciberžolė - nauda sveikatai ir ciberžolės receptai

Ciberžolė – jos nauda sveikatai bei patarimai, kaip įtraukti į mitybą

Ciberžolė – tai daugiametis imbierų šeimos augalas, augantis pietvakarių Indijoje. Dažniausiai ciberžolė naudojama miltelių pavidalu (jiems pagaminti, ciberžolės šaknis yra verdama apie 30-45 minutes, tuomet džiovinama orkaitėje ir sumalama), įvairiems patiekalams gardinti. Ciberžolė – pagrindinė Indijoje itin populiaraus kario prieskonių mišinio sudedamoji dalis. Anksčiau naudojama pagrinde dėl savo skoninių savybių, ciberžolė vis labiau stebina mokslininkus, […]

Bičių pikis ir jo gydomosios savybės

Bičių pikis ir jo gydomosios savybės

Turbūt ne paslaptis, kad bitės gamina ne tik medų. Dauguma žmonių jau žino nuostabų, geltonai gintarinį korį ir bičių vašką. Bet tuo bičių gėrybių sąrašas nesibaigia, egzistuoja daugiau bičių gaminamų produktų, kurie kol kas nėra taip plačiai naudojami ir žinomi, kaip medus ar bičių vaškas. Šiame straipsnyje pakalbėsime apie vieną iš šių produktų ir šis produktas yra […]

Burnotis ir jo nauda sveikatai

Burnotis ir jo nauda sveikatai

Burnotis – unikalus augalas, pasižymintis daugybe sveikatą gerinančių savybių. Jis pasižymi tokiomis savybėmis kaip atsinaujinimo procesų skatinimas, uždegimų slopinimas, padeda apsisaugoti nuo lėtinių susirgimų, tokių kaip vėžys, stiprina kaulus, mažina kraujo spaudimą, sustiprina imuninę sistemą ir keletu kitų. Be to jis turi ir grožiui puoselėti reikalingų savybių, padeda puoselėti sveikus plaukus ir numesti svorio. Burnočių […]

Perlinės kruopos nauda sveikatai ir paruošimas

Perlinės kruopos: nauda sveikatai ir paruošimas

Perlinės kruopos – tai viena iš populiariausių kruopų formų pasaulyje, gaminamos iš pilno grūdo, nelukštentų miežių grūdų. Miežiai – viena pirmųjų grūdų rūšių istorijoje, kuri buvo pradėta auginti žmonių, kaip spėjama, maždaug prieš 13 tūkst. metų, daugiausiai Eurazijoje. Tokios pilno grūdo kruopos yra be galo geras maistinių skaidulų ir kitų svarbių maistinių medžiagų šaltinis, priešingai […]

Spirulina jos vartojimas, maistinės savybės ir nauda sveikatai

Spirulina: vartojimas, maistinės savybės ir nauda sveikatai

Kas yra spirulina? Spirulina (melsvadumblis) – tai dumblis dėl savo maistinių savybių dažnai priskiriamas super maisto kategorijai. Užaugusi švariame, neužterštame vandenyje spirulina yra vienas iš maistingiausių maisto produktų kuriuos galima įsigyti. Spirulina kaip maistas buvo naudojamas jau Actekų, tačiau pirmoji gamykla masiškam naudojimui buvo įkurta tik praeito amžiaus 8-tajame dešimtmetyje. Šis produktas dažniausiai sutinkamas miltelių […]