Žiedinis kopūstas – sveikosios bastutinių šeimos augalų atstovas, kuriai priklauso ir kopūstai, brokoliai, lapiniai kopūstai, Briuselio kopūstai. Šios daržovės...
Kategorija -Maistas
Kmynų sėklos nėra naujiena – tai ir Ajurvedos medicinoje seniai naudojamas vaistas, ir kiekvienoje virtuvėje gerai pažįstamas prieskonis. Uoslę ir skonio...
Petražolė yra turbūt dažniausias maisto dekoro elementas, nes ryškiai žali petražolių lapeliai kiekvienam patiekalui suteikia gaivesnę išvaizdą. Vis tik ši...
Bazilikas – išskirtinio kvapo augalas, užsitarnavęs karališką vardą dėl skoninių ir gydomųjų savybių (iš graikų k. „basileus“ – karališkas). Gardus baziliko...
Kas yra fermentuotas maistas? Fermentuotas maistas – tai probiotikais (gerosiomis bakterijomis) praturtintas maistas, kuriame laktofermentacijos proceso...
Bolivinė balanda, kitaip dar vadinama kynva yra grūdinės kilmės augalas. Inkų imperijos laikais, bolivinė balanda buvo itin svarbus augalas, vadinamas „grūdų...
Chia sėklos (dar vadinamos ispaniniu šalaviju) – vienas iš itin greitai populiarėjančių visame pasaulyje super produktų. Tikima, kad chia sėklos padeda...
Raudonėlis – tai prieskoninis ir vaistinis augalas, žmonių naudojamas jau tūkstančius metų. Šis augalas priklauso mėtų šeimai. O jo pavadinimas kilęs iš...
Rozmarinas – tai viduržemio regione paplitęs prieskoninis vaistinis augalas. Mokslinis rozmarino pavadinimas – Rosmarinus officinalis. Rozmarinas...
Ciberžolė – tai daugiametis imbierų šeimos augalas, augantis pietvakarių Indijoje. Dažniausiai ciberžolė naudojama miltelių pavidalu (jiems pagaminti...