sveika.lt
Grožis

Hialurono rūgštis – patikima jaunystės saugotoja

Moterys savo grožiu rūpinasi kasdien, tačiau to ne visada užtenka tam, kad odos nepaveiktų įvairūs senėjimo procesai. Pirmosios mimikos raukšlelės pasirodyti gali neatėjus nė 30-mečiui. Kyla klausimas – kodėl? Oda gali prarasti savo elastingumą, spalvą, išsausėti dėl įvairiausių aplinkos veiksnių. Grožio ir pasitikėjimo savimi tai tikrai neprideda, tačiau pagelbėti gali hialurono rūgštis. Kuo ji reikšminga ir kaip šis ingredientas gali padėti išsaugoti jaunystę?

Natūralus organizmui priklausantis komponentas

Ilgainiui, prasidėjus odos senėjimo procesams, organizme pasireiškia hialurono rūgšties trūkumas. Daugeliui išgirdus šį žodį vis dar atrodo, kad tai pašalinis elementas, tačiau iš tiesų, taip nėra. Tai natūrali odoje esanti medžiaga.

Hialurono rūgšties pagrindinė funkcija – kaupti vandenį ir padėti drėkinti odą. Savyje hialurono rūgšties molekulė gali išlaikyti net 1000 kartų už savo masę didesnį vandens kiekį. Kalbant apie odos gyvybingumą, jos drėkinime hialuronas atlieka vieną iš svarbiausių vaidmenų. Deja, maždaug apie 28 metus šios rūgšties sintezė organizme gerokai sulėtėja ir būtent dėl šios priežasties odos paviršiuje išryškėja džiugesio nekeliančios raukšlelės. Kyla klausimas – kaip sugrąžinti odos elastingumą?

Parduotuvių lentynos šiandien pilnos kosmetinių produktų, kurių pagrindinis ingredientas – hialurono rūgštis, tačiau apie tai, kaip ji išgaunama, nusimano nedaugelis. Natūraliai organizme hialuronas kaupiasi ne tik odoje, bet ir kraujagyslių sienelėse, sąnarių skysčiuose. Gaminant kosmetinius produktus, ši rūgštis išgaunama naudojant bakterinės kilmės ląsteles. Tiesa, į kosmetinių kremų sudėtį taip pat įeina ir kiti, papildomi elementai, tad kremų veiksmingumas yra silpnesnis nei naudojant grynus hialurono rūgšties serumus. Be to, vertėtų paminėti, kad raukšlelių gali atsirasti ne tik dėl šio elemento stokos organizme. Kada jo iš tiesų trūksta, o kada atsiradusios raukšlelės – netinkamo gyvenimo būdo pasekmės?

Odos požymiai, sufleruojantys apie hialurono stoką organizme

Pati hialurono rūgštis įtakos turi ne tik mūsų odos būklei, bet ir sąnariams ar net regėjimui. Kai šios pritrūksta, apie sulėtėjusią hialurono sintezę priminti gali ne tik ant kaktos atsiradusios raukšlelės. Štai dar keli požymiai, kurie įspėja, kad Jūsų organizmui trūksta hialurono:

  • Veido oda prarado spalvą ir natūralų spindesį;
  • Prausiantis po dušu, odą nemaloniai tempia;
  • Blizgesį praradę plaukai;
  • Nuolat sausėjančios akys ir lūpos;
  • Skilinėjantys nagai.

Dažnai siūloma atstatyti hialurono rūgšties trūkumą pradedant vartoti maisto papildus, tačiau šie ne visada veiksmingi. Vartojant papildus, rezultatams išryškėti prireikia nemažai laiko. Šiuolaikinės medicinos atstovai siūlo pasinaudoti specialiomis hialurono injekcijomis, kurios atgaivina odą ir pamaitina ją iš vidaus. Hialurono rūgštis pakelia suglebusius audinius, raukšles užpildydami trūkstama drėgme. Šiek tiek plačiau aptariame tokios injekcijos privalumus.

Hialurono rūgšties injekcijos ypatybės

Pirmiausia vertėtų pabrėžti, kad injekcija nėra skausminga ar kenksminga bendrai savijautai, kaip galima galvoti iš pat pradžių. Iškart po procedūros galima imtis įprastų darbų. Paminėti vertėtų ir tai, kad hialurono injekcijos šiandien rekomenduojamos ne tik išsausėjusiai veido odai atgaivinti ar raukšlėms lyginti, bet ir lūpoms putlinti, nedideliems randeliams šalinti. Žemiau – dar keli privalumai:

  • Naudojant hialurono rūgštį, organizmas papildomas natūralia ir jam priimtina medžiaga.
  • Reguliarios injekcijos leidžia atitolinti senatvę ir išlaikyti jaunatviškumą.
  • Hialurono rūgštis gali padėti pakoreguoti veido kontūrus, pavyzdžiui, skruostų liniją.
  • Hialurono užpildai taip pat gali padėti sumažinti raukšleles dekoltė srityje.

Prieš pat procedūrą odą gydytojai padengia nuskausminančiu kremu, tad nemalonių pojūčių nepatiriama. Teigiamas injekcijos efektas išlieka mažiausiai metus. Ne veltui šis elementas vadinamas efektyviausia grožio formule. Jei įprasti kremai ar hialuronu prisotintos kaukės negelbsti, veido oda ir toliau nemaloniai sausėja, drąsiai kreipkitės į estetinės dermatologijos specialistus. Šie pakonsultuos visais klausimais ir padės apsispręsti dėl injekcijos, nes šiandien tai – vienas efektyviausių būdų išsaugoti jaunystę.

KMI skaičiuotuvas