sveika.lt
Grožis

Kaip žinoti, kurios kosmetikos sudėtinės dalys yra geros?

ranku-plovimas

Kosmetikos sudėtinės dalys daugeliui kelia galvos skausmą, kadangi viskas atrodo labai sudėtinga, galiausiai, sunku suprasti cheminę kalbą be žinių. Gerai, kad šiais laikais galima rasti ne vieną internetinį puslapį, kuriame suvedus produkto pavadinimą – rasite detalią informaciją apie ingredientus.

Štai dėl informacijos sklaidos vis dažniau perkama kosmetika internetu, kadangi paprasta ir patogu pasirinkti, be to, galima greitai susižinoti, ar kosmetika yra verta savo kainos.

Parabenai

Apie parabenus girdime dažniausiai ir jie įvardijami kaip vienas žalingiausių ingredientų. Visgi, taip nėra. Tai sudėtinė dalis, kuri suteikia kosmetikos gaminiui ilgesnį galiojimo laiko tarpą. Ši medžiaga dažniausiai naudojama šampūnuose, kondicionieriuose, prausikliuose ir kituose kosmetikos gaminiuose, kuriems reikalinga ilga galiojimo trukmė.

Fenoksietanolis

Kitas dažnai naudojamas konservantas kosmetikos gaminiuose yra fenoksietanolis (angl. Phenoxyethanol). Dažniausia kremų sudėtinė dalis, tačiau jis taip pat naudojamas ir dekoratyvinėje kosmetikoje. Šis konservantas turi neigiamą poveikį mūsų odai, tad ji kur kas greičiau sensta, ne taip gyvybingai atrodo, prarandamas elastingumas.

Sulfatai

Taip pat plačiai aptariami ir sulfatai, kurie kosmetikos gaminiuose sutinkami ypač dažnai. Jie leidžia priemonei kur kas labiau putoti, taip pat dažniausiai atlieka nuriebalinimo funkciją. Be to, jie yra žalingi žmogaus kūnui – dirgina akis, taip pat ir kvėpavimo takus. Taigi, geriausia pirkti kosmetikos priemones, kuriose jų nėra.

Emulgatorius

Emulgatorius yra kiek mažiau žinomas ingredientas kosmetikoje, tačiau taip pat nenaudingas žmogui. Jo funkcija yra surišti kosmetikos gaminį į vieną sudėtinę masę. Štai todėl dažniausiai naudojamas kremuose bei kitose tąsiuose produktuose. Tai yra sintetinis gaminys, kuris nedaro daug žalos žmogui, tačiau vis tiek geriausia nepirkti gaminių, kuriuose jo yra.

Glicerinas

Kosmetikos gaminiuose taip pat labai dažnai sutinkamas ir glicerinas. Tai yra kvapioji medžiaga, kuri randama gyvūnuose bei augaluose. Dažniausiai dedama į kremus, tačiau galima rasti ir kituose kosmetikos gaminiuose. Pagrindinė glicerino funkcija yra ne tik malonus kvapas, tačiau taip pat ir drėkinimas.

KMI skaičiuotuvas