Sotiems ir sveikiems pusryčiams – kišas su špinatais

Sotiems ir sveikiems pusryčiams - kišas su špinatais

Nors ir nėra dietinis, tačiau maisto medžiagų gausa visa tai atperkantis kišas puikiai tiks dienos pradžiai. Įprastus baltus, rafinuotus miltus keičiame sveikesniais kukurūzų ir pilno grūdo (su išlikusiomis skaidulomis, vitaminais ir mineralais). Gyvulinės kilmės sviestą keičiame sveiku lydytu (ghee sviestu). Kaip jį pasigaminti, galite skaityti čia. Na o apie špinatų naudą išsamiai rašėme ankstesniame straipsnyje.

Sudedamosios dalys:

Padui:

  • 60 g kukurūzų miltų
  • 90 g pilno grūdo kvietinių miltų
  • ½ a. š. druskos
  • 70 g lydyto sviesto (ghee)
  • 3 v. š. šalto vandens

Įdarui:

  • 4 kiaušiniai
  • 1 puodelis (240 ml) pieno
  • 200 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 2 v. š. kukurūzų miltų
  • 1/3 a. š. druskos
  • Pipirų pagal skonį
  • Žiupsnelis malto muskato
  • 50 g fetos sūrio
  • 200 g špinatų
  • 1 pomidoras

Gaminimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
  • Dudenyje sumaišykite kukurūzų miltus, pilno grūdo miltus, druską. Sudėkite nedideliais gabaliukais pjaustytą arba burokine tarka sutarkuotą lydytą ghee sviestą. Ir maišykite šakute arba rankomis, kol susimaišys. Maišydami vis apšlakstykite vandeniu, kol gausite vientisą tešlą. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Dėkite į riebalais ar kepimo popieriumi padengtą kepimo formą, suformuodami vertikalius kraštelius (šonus).
  • Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu, druska, pipirais ir muskatu. Įdėkite tarkuotą sūrį.
  • Į kepimo formoje išklotos tešlos sudėkite nuplautus ir gerai nusausintus špinatus, plonomis skiltelėmis supjaustytą pomidorą ir trupintą feta sūrį. Ant viršaus supilkite kiaušinių mišinį.
  • Kepkite 220 laipsnių temperatūroje, 15 minučių. Po to, sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 20-25 minutes. Gali gardinti krapais, gražgarstėmis (rūkola), petražolėmis, rozmarinais. Skanaus!

 

Parašykite komentarą