Petražolė yra turbūt dažniausias maisto dekoro elementas, nes ryškiai žali petražolių lapeliai kiekvienam patiekalui suteikia gaivesnę išvaizdą. Vis tik ši...
Žyma -kaulai
Bazilikas – išskirtinio kvapo augalas, užsitarnavęs karališką vardą dėl skoninių ir gydomųjų savybių (iš graikų k. „basileus“ – karališkas). Gardus baziliko...
Manoma, kad baltoji arbata kilus iš Kinijos, tačiau mokslininkai dėl jos kilmės vis dar nesutaria. Jos vartojimas išpopuliarėjo per paskutinius 200 metų, o...
Bulvė, tai krakmolinga šakninė daržovė kilusi iš centrinio Amerikos regiono. Bulvės Europą pasiekė XVIa. antroje pusėje. Tai ketvirtas maisto produktas...
Alyvuogių aliejus yra augalinės kilmės riebalai, kurie išgaunami šaltu būdu spaudžiant alyvuoges. Alyvuogės auga ant alyvmedžio, kuris ypač paplitęs Viduržemio...
Špinatai yra nekaloringa žalia, lapuota ir labai vertinga daržovė, ji stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva...
Kad kaulai būtų sveiki ir stiprūs žmogui reikia dviejų medžiagų, kalcio ir vitamino D. Kalcis stiprina kaulus, dantis, o vitaminas D gerina kalcio pasisavinimą...