Spanguolių gydomosios savybės pripažįstamos jau šimtmečius. Senieji Šiaurės Amerikos gyventojai indėnai spanguoles naudodavo žaizdų gydymui, taip pat, esant...
Žyma -širdies ligos
Žalioji arbata yra gaminama iš augalo, vadinamo Camellia sinensis,džiovintų lapų. Žalioji arbata kilus iš Kinijos, tačiau yra siejama su daugeliu kultūrų...
Papaja, tai medžio vadinamo papajiniu melionmedžiu vaisius, kuris auga tropinėse šalyse, tačiau kilęs jis iš Pietų ir Centrinės Amerikos. Šis vaisius pasižymi...
Avižos dažniausiai valgomos kaip avižinė košė, naudojamos kepiniams, pavyzdžiui avižiniams sausainiams arba naudojamos pusryčių dribsniams gaminti. Avižos...
Maistinės skaidulos – tai augalinės kilmės medžiagos, kurių funkcija mūsų organizme gana paprasta – padėti virškinimo sistemai. Skaidulos padeda...
Braškės – vasaros uogos, kurių nestinga Lietuvoje. Jos pasižymi ryškia raudona spalva, o pačios uogos yra pakankamai didelės ir sultingos. Jų ryški...
Kas yra laisvieji radikalai? Žmogaus kūnas sudarytas iš skirtingų tipų ląstelių. Ląstelės yra sudarytos iš daug skirtingų tipų molekulių. Molekulės susideda iš...