Bendrai apie cholesterolį, „gerąjį“ ir „blogąjį“, cholesterolio normą, bei padidėjimo priežastis ir pasekmes rašėme ankstesniame straipsnyje: Cholesterolis:...
Žyma -cholesterolis
Kas yra spirulina? Spirulina (melsvadumblis) – tai dumblis dėl savo maistinių savybių dažnai priskiriamas super maisto kategorijai. Užaugusi švariame...
Cholesterolis gali būti tiek mūsų draugu, tiek priešu. Normalus cholesterolio kiekis žmogaus organizme yra būtina medžiaga normaliam kūno funkcionavimui...
Manoma, kad baltoji arbata kilus iš Kinijos, tačiau mokslininkai dėl jos kilmės vis dar nesutaria. Jos vartojimas išpopuliarėjo per paskutinius 200 metų, o...
Grikiai, tai tokio pat pavadinimo augalo sėklos, kurios primena grūdus ir dažniausiai yra naudojami kaip ir kiti grūdai. Grikių pasėliai, kaip manoma, prieš...
Moliūgas yra viena iš labiausiai paplitusių daržovių visame pasaulyje, kuris kilęs, kaip manoma, iš Šiaurės Amerikos. Pasaulyje yra daugybė rūšių moliūgų...
Apelsinas sveria 100 – 150 gramų ir auga ant apelsinmedžių. Vaisiai priskiriami citrusinių vaisių kategorjai kartu su citrinomis, greipfrutais, pomelais...
Pomidorai – mėsingi vaisiai, dažniausiai vartojami kaip daržovės, jie priklauso bulvinių augalų šeimai. Šis vaisius kilęs iš Pietų Amerikos ir buvo...
Alyvuogių aliejus yra augalinės kilmės riebalai, kurie išgaunami šaltu būdu spaudžiant alyvuoges. Alyvuogės auga ant alyvmedžio, kuris ypač paplitęs Viduržemio...
Svogūnas – vienas iš seniausių maisto šaltinių žmonijos istorijoje ir jis buvo vertinamas ne tik dėl savo skonio, bet ir sveikatą stiprinančių ir...