Šokoladas išgaunamas iš kakavos pupelių, kurios auga ant kakavos medžio. Šis medis auga tropiniuose pasaulio regionuose. Dauguma žmonių vartoja šokoladą kaip...
Žyma -cholesterolis
Riebalai yra žmogaus organizmui svarbios maistinės medžiagos, kurios reikalingos daugeliui organizmo funkcijų. Jie priskiriami prie 3 pagrindinių makro...
Ar kada susimastėte, kodėl kraujas yra toks gyvybiškai svarbus visam organizmui? Nedideli kraujo sudėties ir būsenos nukrypimai nuo normų gali sukelti didelių...
Avižos dažniausiai valgomos kaip avižinė košė, naudojamos kepiniams, pavyzdžiui avižiniams sausainiams arba naudojamos pusryčių dribsniams gaminti. Avižos...
Maistinės skaidulos – tai augalinės kilmės medžiagos, kurių funkcija mūsų organizme gana paprasta – padėti virškinimo sistemai. Skaidulos padeda...
Migdolai, tai migdolo riešutai, augantys ant migdolo medžio, kuris dažniausiai auginamas Viduržemio jūros regione, JAV, Australijoje ir Kinijoje, tačiau...
Saldymedis tai vaistinis augalas, kurio naudingiausia dalis yra jo šaknis. Būtent saldymedžio šaknis jau tūkstančius metų naudojama tradicinėje Kinų ir...
Kas yra vitaminas C? Vitaminas C, turbūt pats populiariausias ir dažniausiai linksniuojamas vitaminas viešojoje erdvėje. Turbūt ir jūs susidūrėte su situacija...
Obuolys tai vienas populiariausių vaisių, augančių mūsų klimato zonoje. Obuolių galima gauti ištisus metus, kadangi jie išsilaiko per žiemą. Tai turbūt ne tik...
Cinamonas geriausiai žinomas kaip prieskonis, kuris maistui ir gėrimams suteikia ypatingą aromatą, šiuo prieskoniu, kuris kadaise buvo vertingesnis nei auksas...