Geležies trūkumas – tai vienas iš dažniausiai pasitaikančių maistinių medžiagų trūkumo atvejų. Geležis yra būtina maistinė medžiaga, kuri padeda...
Žyma -geležis
Kas yra spirulina? Spirulina (melsvadumblis) – tai dumblis dėl savo maistinių savybių dažnai priskiriamas super maisto kategorijai. Užaugusi švariame...
Ajurveda – tai tradicinė Indijos medicina kurios šaknys siekia 5000 metų prieš mūsų erą. Nors šiuolaikinė sveikatos sutrikimų diagnostika yra pažengus...
Grikiai, tai tokio pat pavadinimo augalo sėklos, kurios primena grūdus ir dažniausiai yra naudojami kaip ir kiti grūdai. Grikių pasėliai, kaip manoma, prieš...
Moliūgas yra viena iš labiausiai paplitusių daržovių visame pasaulyje, kuris kilęs, kaip manoma, iš Šiaurės Amerikos. Pasaulyje yra daugybė rūšių moliūgų...
Čiobrelis – maistinis augalas pasižymintis kulinarinėmis ir medicininėmis savybėmis. Jis yra kilęs iš Pietų Europos ir Viduržemio jūros regionų...
Šokoladas išgaunamas iš kakavos pupelių, kurios auga ant kakavos medžio. Šis medis auga tropiniuose pasaulio regionuose. Dauguma žmonių vartoja šokoladą kaip...
Citrinos buvo pradėtos naudoti sveikatinimuisi XVIII a. tarp jūrininkų ir tyrinėtojų, kurie ilgą laiko tarpą turėdavo praleist laivuose be šviežių vaisių ir...
Ar kada susimastėte, kodėl kraujas yra toks gyvybiškai svarbus visam organizmui? Nedideli kraujo sudėties ir būsenos nukrypimai nuo normų gali sukelti didelių...
Avižos dažniausiai valgomos kaip avižinė košė, naudojamos kepiniams, pavyzdžiui avižiniams sausainiams arba naudojamos pusryčių dribsniams gaminti. Avižos...