Raudonėlis – tai prieskoninis ir vaistinis augalas, žmonių naudojamas jau tūkstančius metų. Šis augalas priklauso mėtų šeimai. O jo pavadinimas kilęs iš...
Kategorija -Maistas
Rozmarinas – tai viduržemio regione paplitęs prieskoninis vaistinis augalas. Mokslinis rozmarino pavadinimas – Rosmarinus officinalis. Rozmarinas...
Ciberžolė – tai daugiametis imbierų šeimos augalas, augantis pietvakarių Indijoje. Dažniausiai ciberžolė naudojama miltelių pavidalu (jiems pagaminti...
Turbūt ne paslaptis, kad bitės gamina ne tik medų. Dauguma žmonių jau žino nuostabų, geltonai gintarinį korį ir bičių vašką. Bet tuo bičių gėrybių sąrašas...
Burnotis – unikalus augalas, pasižymintis daugybe sveikatą gerinančių savybių. Jis pasižymi tokiomis savybėmis kaip atsinaujinimo procesų skatinimas...
Perlinės kruopos – tai viena iš populiariausių kruopų formų pasaulyje, gaminamos iš pilno grūdo, nelukštentų miežių grūdų. Miežiai – viena pirmųjų...
Kas yra spirulina? Spirulina (melsvadumblis) – tai dumblis dėl savo maistinių savybių dažnai priskiriamas super maisto kategorijai. Užaugusi švariame...
Daugelis žmonių rytą pradeda kavos puodeliu. Tačiau kai kuriose pasaulio šalyse žmonės budinasi gerdami kitą gėrimą, apie kurį greičiausiai žinote nelabai...
Nors Lietuvoje vis dar daug kam nežinomi, avinžirniai yra viena seniausiai pasaulyje vartojamų ankštinių daržovių iki šiol išliekanti tarp populiariausių...
Goji uogos tradicinėje kinų medicinoje pradėtos naudoti gerokai prieš Kristų. Mokslinis Goji uogų pavadinimas – Lycium barbarum. Lietuvoje Goji uogos dar...