Petražolė yra turbūt dažniausias maisto dekoro elementas, nes ryškiai žali petražolių lapeliai kiekvienam patiekalui suteikia gaivesnę išvaizdą. Vis tik ši...
Kategorija -Maistas
Bazilikas – išskirtinio kvapo augalas, užsitarnavęs karališką vardą dėl skoninių ir gydomųjų savybių (iš graikų k. „basileus“ – karališkas). Gardus baziliko...
Kas yra fermentuotas maistas? Fermentuotas maistas – tai probiotikais (gerosiomis bakterijomis) praturtintas maistas, kuriame laktofermentacijos proceso...
Bolivinė balanda, kitaip dar vadinama kynva yra grūdinės kilmės augalas. Inkų imperijos laikais, bolivinė balanda buvo itin svarbus augalas, vadinamas „grūdų...
Chia sėklos (dar vadinamos ispaniniu šalaviju) – vienas iš itin greitai populiarėjančių visame pasaulyje super produktų. Tikima, kad chia sėklos padeda...
Raudonėlis – tai prieskoninis ir vaistinis augalas, žmonių naudojamas jau tūkstančius metų. Šis augalas priklauso mėtų šeimai. O jo pavadinimas kilęs iš...
Rozmarinas – tai viduržemio regione paplitęs prieskoninis vaistinis augalas. Mokslinis rozmarino pavadinimas – Rosmarinus officinalis. Rozmarinas...
Ciberžolė – tai daugiametis imbierų šeimos augalas, augantis pietvakarių Indijoje. Dažniausiai ciberžolė naudojama miltelių pavidalu (jiems pagaminti...
Turbūt ne paslaptis, kad bitės gamina ne tik medų. Dauguma žmonių jau žino nuostabų, geltonai gintarinį korį ir bičių vašką. Bet tuo bičių gėrybių sąrašas...
Burnotis – unikalus augalas, pasižymintis daugybe sveikatą gerinančių savybių. Jis pasižymi tokiomis savybėmis kaip atsinaujinimo procesų skatinimas...