Grikiai, tai tokio pat pavadinimo augalo sėklos, kurios primena grūdus ir dažniausiai yra naudojami kaip ir kiti grūdai. Grikių pasėliai, kaip manoma, prieš...
Kategorija -Maistas
Ananasas – vienas iš labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje ir yra populiarus tose klimato zonose, kur įprastai jis neauga. Ananasas kilęs iš Paragvajaus...
Žalioji arbata yra gaminama iš augalo, vadinamo Camellia sinensis,džiovintų lapų. Žalioji arbata kilus iš Kinijos, tačiau yra siejama su daugeliu kultūrų...
Moliūgas yra viena iš labiausiai paplitusių daržovių visame pasaulyje, kuris kilęs, kaip manoma, iš Šiaurės Amerikos. Pasaulyje yra daugybė rūšių moliūgų...
Čiobrelis – maistinis augalas pasižymintis kulinarinėmis ir medicininėmis savybėmis. Jis yra kilęs iš Pietų Europos ir Viduržemio jūros regionų...
Bulvė, tai krakmolinga šakninė daržovė kilusi iš centrinio Amerikos regiono. Bulvės Europą pasiekė XVIa. antroje pusėje. Tai ketvirtas maisto produktas...
Apelsinas sveria 100 – 150 gramų ir auga ant apelsinmedžių. Vaisiai priskiriami citrusinių vaisių kategorjai kartu su citrinomis, greipfrutais, pomelais...
Pomidorai – mėsingi vaisiai, dažniausiai vartojami kaip daržovės, jie priklauso bulvinių augalų šeimai. Šis vaisius kilęs iš Pietų Amerikos ir buvo...
Alyvuogių aliejus yra augalinės kilmės riebalai, kurie išgaunami šaltu būdu spaudžiant alyvuoges. Alyvuogės auga ant alyvmedžio, kuris ypač paplitęs Viduržemio...
Svogūnas – vienas iš seniausių maisto šaltinių žmonijos istorijoje ir jis buvo vertinamas ne tik dėl savo skonio, bet ir sveikatą stiprinančių ir...