Perlinės kruopos – tai viena iš populiariausių kruopų formų pasaulyje, gaminamos iš pilno grūdo, nelukštentų miežių grūdų. Miežiai – viena pirmųjų...
Kategorija -Maistas
Kas yra spirulina? Spirulina (melsvadumblis) – tai dumblis dėl savo maistinių savybių dažnai priskiriamas super maisto kategorijai. Užaugusi švariame...
Daugelis žmonių rytą pradeda kavos puodeliu. Tačiau kai kuriose pasaulio šalyse žmonės budinasi gerdami kitą gėrimą, apie kurį greičiausiai žinote nelabai...
Nors Lietuvoje vis dar daug kam nežinomi, avinžirniai yra viena seniausiai pasaulyje vartojamų ankštinių daržovių iki šiol išliekanti tarp populiariausių...
Goji uogos tradicinėje kinų medicinoje pradėtos naudoti gerokai prieš Kristų. Mokslinis Goji uogų pavadinimas – Lycium barbarum. Lietuvoje Goji uogos dar...
Manoma, kad baltoji arbata kilus iš Kinijos, tačiau mokslininkai dėl jos kilmės vis dar nesutaria. Jos vartojimas išpopuliarėjo per paskutinius 200 metų, o...
Spanguolių gydomosios savybės pripažįstamos jau šimtmečius. Senieji Šiaurės Amerikos gyventojai indėnai spanguoles naudodavo žaizdų gydymui, taip pat, esant...
Kalbant apie sveikiausius maisto produktus, dažniausiai minimi yra vaisiai ir daržovės, o vaistažolės dažnai pamirštamos. Tačiau vaistažolės taip pat gali būti...
Grikiai, tai tokio pat pavadinimo augalo sėklos, kurios primena grūdus ir dažniausiai yra naudojami kaip ir kiti grūdai. Grikių pasėliai, kaip manoma, prieš...
Ananasas – vienas iš labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje ir yra populiarus tose klimato zonose, kur įprastai jis neauga. Ananasas kilęs iš Paragvajaus...