Nors Lietuvoje vis dar daug kam nežinomi, avinžirniai yra viena seniausiai pasaulyje vartojamų ankštinių daržovių iki šiol išliekanti tarp populiariausių...
Kategorija -Maistas
Goji uogos tradicinėje kinų medicinoje pradėtos naudoti gerokai prieš Kristų. Mokslinis Goji uogų pavadinimas – Lycium barbarum. Lietuvoje Goji uogos dar...
Manoma, kad baltoji arbata kilus iš Kinijos, tačiau mokslininkai dėl jos kilmės vis dar nesutaria. Jos vartojimas išpopuliarėjo per paskutinius 200 metų, o...
Spanguolių gydomosios savybės pripažįstamos jau šimtmečius. Senieji Šiaurės Amerikos gyventojai indėnai spanguoles naudodavo žaizdų gydymui, taip pat, esant...
Kalbant apie sveikiausius maisto produktus, dažniausiai minimi yra vaisiai ir daržovės, o vaistažolės dažnai pamirštamos. Tačiau vaistažolės taip pat gali būti...
Grikiai, tai tokio pat pavadinimo augalo sėklos, kurios primena grūdus ir dažniausiai yra naudojami kaip ir kiti grūdai. Grikių pasėliai, kaip manoma, prieš...
Ananasas – vienas iš labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje ir yra populiarus tose klimato zonose, kur įprastai jis neauga. Ananasas kilęs iš Paragvajaus...
Žalioji arbata yra gaminama iš augalo, vadinamo Camellia sinensis,džiovintų lapų. Žalioji arbata kilus iš Kinijos, tačiau yra siejama su daugeliu kultūrų...
Moliūgas yra viena iš labiausiai paplitusių daržovių visame pasaulyje, kuris kilęs, kaip manoma, iš Šiaurės Amerikos. Pasaulyje yra daugybė rūšių moliūgų...
Čiobrelis – maistinis augalas pasižymintis kulinarinėmis ir medicininėmis savybėmis. Jis yra kilęs iš Pietų Europos ir Viduržemio jūros regionų...