Spanguolių gydomosios savybės pripažįstamos jau šimtmečius. Senieji Šiaurės Amerikos gyventojai indėnai spanguoles naudodavo žaizdų gydymui, taip pat, esant...
Žyma -manganas
Grikiai, tai tokio pat pavadinimo augalo sėklos, kurios primena grūdus ir dažniausiai yra naudojami kaip ir kiti grūdai. Grikių pasėliai, kaip manoma, prieš...
Ananasas – vienas iš labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje ir yra populiarus tose klimato zonose, kur įprastai jis neauga. Ananasas kilęs iš Paragvajaus...
Pomidorai – mėsingi vaisiai, dažniausiai vartojami kaip daržovės, jie priklauso bulvinių augalų šeimai. Šis vaisius kilęs iš Pietų Amerikos ir buvo...
Šokoladas išgaunamas iš kakavos pupelių, kurios auga ant kakavos medžio. Šis medis auga tropiniuose pasaulio regionuose. Dauguma žmonių vartoja šokoladą kaip...
Avižos dažniausiai valgomos kaip avižinė košė, naudojamos kepiniams, pavyzdžiui avižiniams sausainiams arba naudojamos pusryčių dribsniams gaminti. Avižos...
Turbūt, daugelis esate girdėję apie brokolių naudą sveikatai. Brokolių poveikis sveikatai yra labai platus, jie ne tik turi daug svarbių maistinių medžiagų...
Migdolai, tai migdolo riešutai, augantys ant migdolo medžio, kuris dažniausiai auginamas Viduržemio jūros regione, JAV, Australijoje ir Kinijoje, tačiau...
Saldžiosios bulvės, dar kitaip vadinamos batatais, nors iš tiesų tai visiškai nesusiję augalai. Batatas, tai išskirtinai Afrikoje augantis augalas, kuris...
Kas yra mineralai? Mineralai, tai gyvybiškai svarbios maistinės medžiagos, kurios sudaro apie 5% visos mūsų kūno masės. Mineralai daro įtaką mūsų fizinei ir...