Bulvė, tai krakmolinga šakninė daržovė kilusi iš centrinio Amerikos regiono. Bulvės Europą pasiekė XVIa. antroje pusėje. Tai ketvirtas maisto produktas...
Žyma -vėžys
Apelsinas sveria 100 – 150 gramų ir auga ant apelsinmedžių. Vaisiai priskiriami citrusinių vaisių kategorjai kartu su citrinomis, greipfrutais, pomelais...
Pomidorai – mėsingi vaisiai, dažniausiai vartojami kaip daržovės, jie priklauso bulvinių augalų šeimai. Šis vaisius kilęs iš Pietų Amerikos ir buvo...
Svogūnas – vienas iš seniausių maisto šaltinių žmonijos istorijoje ir jis buvo vertinamas ne tik dėl savo skonio, bet ir sveikatą stiprinančių ir...
Morką – šakninė daržovė, plačiai naudojama visame pasaulyje. Dažniausiai oranžinės spalvos, dėl jose sukaupto gausaus kiekio beta karotino (vitamino A)...
Vynuogės – tai vaisinės uogos, kurios auga kekėmis ant sumedėjusių, daugiamečių krūmų, vadinamų vynmedžiais. Šios uogos gali būti žalios, mėlynos...
Citrinos buvo pradėtos naudoti sveikatinimuisi XVIII a. tarp jūrininkų ir tyrinėtojų, kurie ilgą laiko tarpą turėdavo praleist laivuose be šviežių vaisių ir...
Papaja, tai medžio vadinamo papajiniu melionmedžiu vaisius, kuris auga tropinėse šalyse, tačiau kilęs jis iš Pietų ir Centrinės Amerikos. Šis vaisius pasižymi...
Avižos dažniausiai valgomos kaip avižinė košė, naudojamos kepiniams, pavyzdžiui avižiniams sausainiams arba naudojamos pusryčių dribsniams gaminti. Avižos...
Grybai – mūsų miškų gėrybės, nusėjančios stalus rudenį kartu su kitomis rudeninėmis gėrybėmis. Pasaulyje yra žinoma 140 tūkstančių rūšių grybų. Tai ne...