Petražolė yra turbūt dažniausias maisto dekoro elementas, nes ryškiai žali petražolių lapeliai kiekvienam patiekalui suteikia gaivesnę išvaizdą. Vis tik ši...
Žyma -diabetas
Burnotis – unikalus augalas, pasižymintis daugybe sveikatą gerinančių savybių. Jis pasižymi tokiomis savybėmis kaip atsinaujinimo procesų skatinimas...
Manoma, kad baltoji arbata kilus iš Kinijos, tačiau mokslininkai dėl jos kilmės vis dar nesutaria. Jos vartojimas išpopuliarėjo per paskutinius 200 metų, o...
Ananasas – vienas iš labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje ir yra populiarus tose klimato zonose, kur įprastai jis neauga. Ananasas kilęs iš Paragvajaus...
Žalioji arbata yra gaminama iš augalo, vadinamo Camellia sinensis,džiovintų lapų. Žalioji arbata kilus iš Kinijos, tačiau yra siejama su daugeliu kultūrų...
Pomidorai – mėsingi vaisiai, dažniausiai vartojami kaip daržovės, jie priklauso bulvinių augalų šeimai. Šis vaisius kilęs iš Pietų Amerikos ir buvo...
Vynuogės – tai vaisinės uogos, kurios auga kekėmis ant sumedėjusių, daugiamečių krūmų, vadinamų vynmedžiais. Šios uogos gali būti žalios, mėlynos...
Papaja, tai medžio vadinamo papajiniu melionmedžiu vaisius, kuris auga tropinėse šalyse, tačiau kilęs jis iš Pietų ir Centrinės Amerikos. Šis vaisius pasižymi...
Glikemijos indeksas tai skaičius susietas su maisto produktu, kuris nurodo maisto poveikį žmogaus gliukozės lygiui (cukraus kiekiui kraujyje). Paprasčiau...
Avižos dažniausiai valgomos kaip avižinė košė, naudojamos kepiniams, pavyzdžiui avižiniams sausainiams arba naudojamos pusryčių dribsniams gaminti. Avižos...