Kas yra elektrolitai? Elektrolitas, tai medžiaga, kurioje yra laisvųjų jonų ir veikia kaip elektrai laidi terpė. Visos aukštesnės formos gyvybės, įsikaitant ir...
Autorius -Erika
Čiobrelis – maistinis augalas pasižymintis kulinarinėmis ir medicininėmis savybėmis. Jis yra kilęs iš Pietų Europos ir Viduržemio jūros regionų...
Bulvė, tai krakmolinga šakninė daržovė kilusi iš centrinio Amerikos regiono. Bulvės Europą pasiekė XVIa. antroje pusėje. Tai ketvirtas maisto produktas...
Apelsinas sveria 100 – 150 gramų ir auga ant apelsinmedžių. Vaisiai priskiriami citrusinių vaisių kategorjai kartu su citrinomis, greipfrutais, pomelais...
Pomidorai – mėsingi vaisiai, dažniausiai vartojami kaip daržovės, jie priklauso bulvinių augalų šeimai. Šis vaisius kilęs iš Pietų Amerikos ir buvo...
Alyvuogių aliejus yra augalinės kilmės riebalai, kurie išgaunami šaltu būdu spaudžiant alyvuoges. Alyvuogės auga ant alyvmedžio, kuris ypač paplitęs Viduržemio...
Svogūnas – vienas iš seniausių maisto šaltinių žmonijos istorijoje ir jis buvo vertinamas ne tik dėl savo skonio, bet ir sveikatą stiprinančių ir...
Šokoladas išgaunamas iš kakavos pupelių, kurios auga ant kakavos medžio. Šis medis auga tropiniuose pasaulio regionuose. Dauguma žmonių vartoja šokoladą kaip...
Morką – šakninė daržovė, plačiai naudojama visame pasaulyje. Dažniausiai oranžinės spalvos, dėl jose sukaupto gausaus kiekio beta karotino (vitamino A)...
Vynuogės – tai vaisinės uogos, kurios auga kekėmis ant sumedėjusių, daugiamečių krūmų, vadinamų vynmedžiais. Šios uogos gali būti žalios, mėlynos...